Een sexy decolleté? Hier 8 tips!

Het is juni, eindelijk stijgt de temperatuur en is de zomer in aantocht! Tijd om je blouse iets verder open te gooien. En natuurlijk is een mooi, diep, sexy decolleté dan een eye-catcher. Geen mooi decolleté? Niet getreurd, met deze 8 tips is dat probleem in een handomdraai opgelost.
sexy decollete

1. Drinken

De huid heeft vocht nodig, vooral van binnenuit. Het is daarom belangrijk dat je voldoende drinkt. Anderhalf tot twee liter water per dag is het advies. Je huid zal je dankbaar zijn, het krijgt zo snel een elastische, frisse blik.

2. Scrubben

Een vermoeide huid ziet er al snel wat flets en oud uit. Nu hebben we een natuurlijk proces (genaamd exfoliëren) waarbij het lichaam oude, beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en vervangt met nieuwe, jonge, verse cellen. Maar je kan de natuurlijk ook een handje helpen met scrubben! Haal grof zeezout bij bijvoorbeeld de apotheek. Meng drie eetlepels zout met drie eetlepels olijfolie en smeer het mengsel op de huid (nek, borst en decolleté). Wrijf zachtjes met een ronddraaiende beweging het mengsel over de huid en spoel af met een lauwe douche af. Het resultaat? Een glanzend, zachte huid.

3. Smeren

De huid (zeker rond de nek en op de borstkas) is dun en erg gevoelig; het kan weinig vocht opslaan. Vandaar dat een dunne huid eerder neigt naar het vormen van rimpels. De oplossing? Vocht aanbrengen met een crème of serum. Het liefst iedere ochtend en avond.

4. Beschermen

De gevoelige huid in de hals en op de borst heeft UV-bescherming nodig. Doe je dit niet dan leidt het al snel tot huidverkleuring (en in een later stadium tot zogenaamde ouderdomsvlekken). Daarom is het heel belangrijk om je huid hier te beschermen met zonnebrandcrème. Veel smeren zorgt voor een goede bescherming!

5. Voedende olie

Voor je nek, decolleté en ook je borsten is een voedende olie een wondermiddel. Het voorkomt een droge huid en daarmee verslapping van de huid. Tip? Of je nu striae op je borsten hebt of niet: gebruik een anti-striae olie voor zwangere vrouwen! Deze olie bevat voedende bestanddelen die de huid elastisch maken en vergroten zo de veerkracht van je huid. Iedereen die een slappe huid heeft kan deze oppeppen met een goede voedende olie. Let bij het kopen van een olie op actieve ingrediënten zoals cafeïne, rozemarijn, berken sap of groene thee.

6. Pak ze in!

Of je nu een grote of kleine boezem hebt, of je borsten nu strak zijn of slap, het allerbelangrijkste is dat je tijdens het sporten een sportbeha draagt! Door het ‘stuiteren’ van je borsten beschadig je het weefsel. Op de lange termijn kan dit tot scheuren in het weefsel leiden die lijken op striae. Het is daarom zeker de moeite waard om te investeren in een goede sportbeha.

7. Trainen

Met een paar eenvoudige oefeningen kun je je boezem, ook op oudere leeftijd, mooi in vorm houden. Hoe? Plaats je armen op schouderhoogte voor de borst en druk de handpalmen tegen elkaar (zoals de yoga begroeting “OM”). Druk je handpalmen stevig op elkaar, tel tot tien en laat vervolgens weer los. Herhaal dit negen keer. Je kunt dit verschillende keren (thuis of op kantoor) op een dag doen.

8. Maak me mooi!

Alle borsten en elk decolleté verdient een chique en sexy verpakking. Een beha is niet alleen functioneel, het mag er ook wel mooi uitzien. Kies voor een goed model (en vooral de goede maat) waarmee je decolleté nog mooier en voller lijkt.

Foto: Shutterstock

BeautyMeer over dit thema …

… vind je overigens hier:

Beauty Trends 2015
10 tips voor mooie, volle lippen
Beauty tips voor een fluweelzachte huidEr kan niet gereageerd worden op dit bericht